Računalništvo in internet

Cena izdelane trgovine na spletu

Izdelava spletnih trgovin se cenovno v ničemer ne razlikuje od izdelave spletnih strani: tudi tukaj velja, da za malo denarja dobite malo oziroma nizko kakovost, za več denarja pa boste imeli na voljo višjo kakovost in predvsem več možnosti izbire. Dobro velja torej premisliti o tem, kakšno trgovino potrebujete in kaj si dejansko lahko privoščite.

Izdelava in najem spletnih trgovin

Pri spletni prodaji nas običajno čakata dva različna stroška. Prvi je izdelava spletnih trgovin, ki dejansko predstavlja oblikovanje ter programiranje same trgovine, drugi pa je najem prodajalne, ki ga po njeni vzpostavitvi plačujemo mesečno. Koliko bosta oba stroška znašala, je odvisno od vaših potreb, prav tako pa tudi od tega, za kateri tip trgovine se odločite. Najbolj  znana spletna trgovina je Magento, ki velja po mnenju večine za najboljšo, je pa res, da se je treba njenega urejanja kar dobro naučiti.

Izdelava spletnih trgovin: kaj lahko vsebuje cena?

Kaj je zajeto v ceni, ki jo predstavlja izdelava spletnih trgovin?

1. Postavitev trgovine v dogovorjenem roku. Rok pomeni delo ponudnika, torej je lahko poskrbljeno za objavo trgovine v tem času le, če tudi vi opravite svoje delo – priskrbite slike proizvodov in besedila itd.
2. Oblikovanje oziroma grafična podoba, pri kateri gre lahko za prilagajanje tipskih predlog, ali pa za oblikovanje povsem po naročilu.
3. Prilagoditev prodajalne za različne naprave – delovanje tudi na pametnem telefonu in tablici.
4. Načini plačevanja:po povzetju, kartice, PayPal …
5. Hitra oziroma »one stop check-out« blagajna je danes skoraj nujen del, brez katerega izdelava spletnih trgovine ne more, saj imajo kupci radi hiter nakup brez zapletenega vpisovanja podatkov.
6. Spletni blog je pogosto del trgovine, saj nam pomaga pri promociji oziroma optimizaciji.
7. Skoraj nujna je tudi povezava z računovodskim programom, ki precej olajša »birokracijo«.
8. E-novice so odličen način, da pridobimo več kupcev, saj je e.mail marketing odlično orodje, da zainteresirano ciljno skupino obveščamo o akcijah in novostih.
9. Vsaka spletna trgovina mora imeti omogočeno dodajanje »značk«: akcija, znižanje, posebna ponudba, gratis …
10. Bi želeli kupcem ob prvem nakupu omogočiti poseben popust, še zlasti, če se naroči na novičke? Morda bi radi popust ponudili na družbenih omrežjih? Potem potrebujete tudi sistem kod za popust.
11. Nujna je povezava z družbenimi omrežji, kjer se ne velja zanašati zgolj na Facebook – razmišljajte širše.
12. Nepogrešljivo orodje je lahko tudi primerjava izdelkov. Več podobnih izdelkov z različnimi karakteristikami in cenami lahko kupec med seboj enostavno primerja.

Back To Top