Moške maturantske obleke

Moške maturantske obleke

Niso samo ženske tiste, ki želijo biti urejene in lepe. Maturantski ples pa je pomemben dogodek, zato se je zanj treba primerno tudi obleči. Pomembno je , da veste kateri stil in barva vam paše. Izbira barve je predvsem pomembna, saj izžareva naš karakter in osebnost. Pri moškemu še je tako pomembno, da se stilsko ujema s svojo spremljevalko, saj če bosta preveč pisana lahko izgledata zelo kičasto. Oblačenje za maturantski ples pa je lahko tudi zabavno. Na tržišču ponujajo veliko moških oblek  pa tudi moških oblek po meri. Moški si po navadi ne izposojajo obleke kot to počnejo ženske, Moški si običajno kupi obliko, saj jo lahko kasnje še tudi uporabi za kakšna slavja in različne prireditve. Kako pa izbrati popolno obleko za vas?  Slediti morate naslednjim korakom in nasvetom do popolne izbire.
Več info na Poročna Agencija GOGA

Klasična obleka:

Želite izgledati, da imate nadzor nad obleko in ne kot neki prodajalec, zato pri izbiri bodite pazljivi. Preveč vpadljive barve in vzorci lahko zgledajo zelo smešno. Proč od zelo kričečih in plastičnih videzov oblek. Klasična obleka je obleka, ki velja za res klasično izbiro in z z njo ne morate zgrešiti. Klasična obleka je ponavadi črne barve in jo sestavljajo suknjič, hlače, telovnik oz. brezrokavnik in ponavadi bela srajca. Model obleke je klasični brez všitih žepov in dodanih ovratnikov ali razrezov. To je najbolj klasična obleka, ki jo videvamo v veliko filmih. Zberete lahko kravato, metuljček ali robček v vseh možnih barvah, vendar pa v osnovi ne uporabljajte več kot 2 barvi.

Obleka po meri:

Obleka po meri velja za najbolj izbrano obleko med maturanti. Vsi mladi radi izstopajo, zato je še tako pomembna opazna in dokaj drzna obleka. Obleka po meri je dobesedno prilagojena na vsakega posameznika. Posameznik pa lahko izbira med različnimi tkaninami, barvami, barvnimi šivi in drugimi detajli. Pomembno je, da vas krojač izmeri in da se v tem času čim manj spreminjate. Narišete lahko tudi obleko po svoji lastni izbiri, saj je vse mogoče, kadar govorimo o maturantski obleki po meri. Izbrati morate pravilno tkanino, ki se vam bo podala in bo usklajena z obleko vaše soplesalke. Izberete lahko tudi dvobarvno obleko že v osnovi in kombinirate srajco na podlagi teh 2 barv. Izberete pa lahko tudi obleko, ki ima notranjost suknjiča v kontrastu ali druge barve kot je sam suknjič. Izberete lahko kakorkoli,  le potrebujete kanček domišljije in volje. Izberete lahko tudi lep model frakov ali zelo posebno formalno obleko. V letu 2016 so bili moderni veliki žepi in rahli razrezi na ozadju suknjiča.

Srajce: izbira srajce je zelo pomembna saj se more ujemati po materialu in predvsem po barvi z celotno maturantsko obleko. Srajce obstajajo v vseh možnih barvah in v različnih stilih. Maturantje pa predvsem izberete belo ali črno srajco, letošnji trendi pa so izbira pisanih barv ali barvnih vzorcev. Če boste izbrali barvno srajco ali srajco z vzorcem bodite pazljivi, da ne boste videtiotročje ali kičasto, saj pri mali napaki lahko pri takšnih srajcah izpadete zelo smešno.

Kravate: izbirate lahko med različnimi modeli, barvami in celo materiali. Letošnji hit so bile predvsem lesene kravate. Kravate pa veljajo za najbolj klasično izbiro, ko govorimo o maturantskem plesu. Kravate pa so lahko klasične, nagubane, kratke, dolge, pisane…

Metuljčki: Metuljček je izbira drznih moških. Metuljčki so lahko v  vseh barvah in različnih velikosti. Metuljčki pa se pojavljajo v leseni obliki in pa z različnimi kristali ali čipko, ki pa je bila hit leta 2016.

Back To Top