• November 30, 2023

Naravna, domača zdravila priti izpadanju las

V naslednjem članku vam bomo opisali kako je kadar nimamo preveč denarja ampak si želimo lepe lase. Seveda tudi če bi imeli denarja na pretek so še vedno te kremice ene izmed najbolj uporabljenih tako kot med bogatimi in med revnimi prebivalci. Te poceni in učinkovite kremice vam bodo pomagale do zdravih in neizpadajočih las.

Če se vam pogosto zgodi, da vam lasje izpadajo in se vam lomijo potem vam priporočam, da poskusite to masko za suhe in lomljive lase. Rabili boste en dozorjen avokado, jajce. Avokado je sadež, ki je zelo bogat z zdravimi maščobami in vitamini ter minerali, ki vam bodo pomagali obnoviti izpadajoče in lomljive lase. Masko si nanesemo na lase in pustimo delovati do 20 ali 30 minut. Po končani kuri si lase 2-3 speremo.

Masaža z maslom, je tehnika, ki se uporablja že vrsto let. Maslo ima veliko zdravilnih učinkov ne samo v prehrani ampak tudi na našem telesu in za naše telo. Tako kot pravijo starejši indijci, nikoli ne daj na telo, tisto kar ne bi dal tudi na usta.  Maslo je še posebej primerno za  lase, ki veliko izpadajo.  Najboljše si je masko nanesti na lase in jih prekriti s kapico za tuširanje. To pa kasneje pustimo na naši glavi po 30 min.

Olivno olje in zeleni čaj sta ključnega pomena za naše izpadajoče lase. Če si želimo lepih in zdravih las je zelo pomembno, da si le te izpiramo s čajem in hranimo z olivnim oljem vsaj 1x na teden. Ta maska je zelo dobra tudi za razcepljene konice. Pomembno je da uporabimo kvalitetno, hladno stiskano in nerafinirano olivno olje. To pustimo delovati s plastično vrečko za 45 min in kasneje speremo s mlačnim zelenim čajem. Čaj ni samo dober takrat ko smo bolani, naši lasje ga srčno priporočajo. Zelo pazljivi moramo biti pri uporabi čaja. Za to tehniko lahko uporabljamo tudi druge čaje. Vendar moramo biti pazljivi, da uporabljamo čaje, ki so primerni za našo barvo las, če imamo svetle lase je boljše, če uporabljamo čaj kamilic, če pa smo rjavolaska pa črni čaj, kajti le ta lahko spremeni našo barvo las.

Zelo priporočljiva je tudi uporaba jabolčnega kisa. Ta je zelo dober za naše lase, saj na njih deluje kot balzam. Zelo dobro je da si kis zmešamo tudi z jajci, te morajo biti surove. Kadar to počnemo pomagamo tem proteinom, ki so prisotni v naših laseh.

Če imamo občutljive lase, ki si radi lomijo in izpadajo je zelo pomembno, da jemo veliko omega 3 maščob. Da ne nosimo tesno zavezanih čopov in da zvečer uporabljamo osvežilce zraka. Zelo priporočljiva je tudi uporaba olja iz sandalovine, to pa ni samo odličnega vonja je prav tako zelo dober za našo bazo las. Zraven tega olja lahko uporabljamo še olje mandljev in orehov.